Home 2020

Home 2020

Het “Groot Vijfheerenlanden jeugdorkest” is een initiatief uit 2017 ontstaan toen de Muziekverenigingen Excelsior Hagestein en Aurora Leerdam gezamenlijk een activiteit hadden georganiseerd. Met het ontstaan van de Gemeente Vijfheerenlanden per 1-1-2019 in gedachten leek het ons heel erg leuk om met heel veel jeugdmuzikanten samen muziek te maken en te laten zien wat er mogelijk is in de Vijfheerenlanden.

Het “Groot Vijfheerenlanden jeugdorkest” is een samenstelling van de (jeugd)leden van de muziekverenigingen uit de Gemeente Vijfheerenlanden*. Lees op de pagina verenigingen Vijfheerenlanden welke verenigingen meedoen met het VHLjeugdorkest.

Op 10 november 2018 vond de eerste editie plaats van het Vijfheerenlanden Jeugdorkest. In het Spant te Ameide gaven we een spetterend concert met het “Groot Vijfheerenlanden Jeugdorkest”. Groot mochten we het orkest toen zeker noemen met zo’n 120 jeugdige muzikanten!

Op 14 maart 2020 kon de 2de versie van het Vijfheerenlanden jeugdorkest helaas niet doorgaan door de uitbraak van de Corona pandemie. Voor deze editie stonden de ruim 100 muzikanten eigenlijk al letterlijk in de startblokken. We hadden namelijk tot 12 maart gewoon gerepeteerd in verenigings- en gezamenlijke repetities. Helaas trok Corona op het laatste moment een dikke streep door de feestvreugde. In de week voorafgaand aan het concert waren we zelfs te zien op de lokale televisie: 

Eindelijk! er zijn nieuwe plannen!

Na een succesvolle eerste editie van het Vijfheerenlanden jeugd-/opleidings- Orkest in 2018 en een door de Coronapandemie geannuleerde editie in 2020 zijn er weer plannen voor een nieuwe activiteiten van het Vijfheerenlanden jeugd-/opleidings- orkest.

Er staan activiteiten op de planning voor de zomer 2023 en een nieuwe Groot Vijfheerenlanden jeugd-/opleidingsorkest in maart 2024!
 
We informeren de verenigingen binnenkort dus houd je mailbox in de gaten en neem af en toe een kijkje op deze website.