Maatregelen/Adviezen ivm Corona virus

Maatregelen/Adviezen ivm Corona virus

De organisatie van het VHLjeugdorkest volgt op dit moment het advies uitgegeven door het RIVM. Op dit moment (10 maart 2020) zijn deze adviezen als volgt:

Ik wil een evenement bezoeken/organiseren. Moet ik voorzorgsmaatregelen nemen?

Het is belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden

Er is op dit moment geen reden om evenementen te vermijden of af te gelasten. Voor specifiek advies op lokaal niveau wordt geadviseerd contact op te nemen met de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst  en gemeente.

Als een bezoeker/deelnemer van een evenement in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied echter gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten), moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts.

Uiteraard houden we de ontwikkelingen nauw in de gaten, mochten er in de komende dagen aangepaste maatregelen noodzakelijk zijn dan stellen wij u hiervan op de hoogte via de nieuwsberichten op deze website. Raadpleeg de nieuwsberichten deze dan ook komende zaterdag voordat u naar het Spant in Ameide komt.