VHLjeugdorkest in de pers (4)

VHLjeugdorkest in de pers (4)

Er zit muziek in de nieuwe gemeente Vijfherenlanden, tenminste als het aan Karen van Gent, René van Putten en Marilou Krouwel ligt.

VIJFHEERENLANDEN – Samen houden zij zaterdag 10 november een muzikale dag waarbij jonge muzikanten uit de hele nieuwe gemeente (en daarbuiten) samen optreden in het Groot Vijfheerenlanden Jeugdorkest. Muzikanten van verschillende harmonieorkesten, fanfareorkesten, drumbands en showbands komen samen met geïnteresseerde muzikanten tussen de 8 en 25 jaar samen om te oefenen en op te treden onder leiding van de verschillende deelnemende dirigenten. Ook in de weken voorafgaand aan deze muzikale dag werken de verschillende verenigingen samen tijdens gezamenlijke- en open repetities. Marilou Krouwel: “Samen muziek maken is leuk. Tijdens gezamenlijke repetities en de muzikale dag op 10 november maak je niet alleen veel muziek, maar ontmoet je ook nieuwe mensen. Doordat we de partijtijen aanpassen aan het niveau van spelers en je samen met een hele groep muzikanten optreed kan eigenlijk iedereen mee doen. Beginnende spelers kunnen op sleeptouw genomen worden door de meer gevorderde muzikanten, zonder dat die zich hoeven te vervelen.” Karen van Gent: “Het leuke aan het Groot Vijfheerenlanden Jeugdorkest is dat de stukjes steeds meer op zijn plek beginnen te vallen. Verschillende verenigingen zoeken elkaar al op voor gezamenlijke repetities. We hebben allemaal de zelfde muziek op de lessenaar staan, wat het makkelijk maakt om ook open repetities te organiseren waarbij iedereen die wil kan aanschuiven.” René van Putten: “Het leuke aan dit project is dat niet alleen de muzikanten, verenigingen en orkesten er veel plezier in hebben, ook de verschillende gemeentes binnen Vijfheerenlanden zijn erg enthousiast. Marilou Krouwel: “Doordat we hele verschillende verenigingen en orkesten hebben die mee doen, hebben we ook een heel afwisselend programma kunnen samenstellen waarbij er ruimte is voor alle disciplines en muzikanten.” Voor meer info: www.vhljeugdorkest.nl.

Foto:

“het idee voor dit orkest is eigenlijk heel spontaan gegroeid. Je hebt elkaar nodig als verenigingen onder elkaar en wat is er dan mooier om samen muziek te maken.”

Lees hier het artikel in de Molenkruier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *